Omgeving

De omgeving bij Camping 't Anker

Goeree-Overflakkee is een eiland dat zich vlak boven Zeeland bevindt. Camping ‘t Anker te Battenoord ligt aan het Grevelingenmeer.
De Grevelingen was een open zeearm van en naar de Noordzee. Na de watersnoodramp in 1953 is de Grevelingen afgesloten van de Noordzee, waarna het Grevelingenmeer het grootste zoutwatermeer van Zuidwest-Europa werd, waar watersport en recreatie volop mogelijk zijn. In de winter komen de flamingo's hiernaartoe om te overwinteren.
Onze gasten genieten met name van de rust en de centrale situering. Dichtbij zijn de dynamische steden Middelharnis, Hellevoetsluis, Brielle, Middelburg, Goes, Breda en Antwerpen.

Voor de actieve kampeerder

Het eiland Goeree-Overflakkee is bij uitstek geschikt om heerlijk te fietsen en te wandelen. Er zijn tal van routes en er bevindt zich tevens een fietsknooppunt. Download de gratis ANWB Fietsroute app om een route te kiezen. Inmiddels is er op het eiland ook een wandelnetwerk uitgerold.

De Slikken van Flakkee liggen vlakbij, maar er bevinden zich nog talloze natuurgebieden in Goeree-Overflakkee, zoals de Kwade Hoek en Hellegatsplaten. Hier kunt u vele reeën, wilde runderen en eindeloos veel vogels aanschouwen.

Voor de mooiste en diverse stranden rijdt u naar Ouddorp, lekker genieten van de Noordzee en een hapje en drankje bij een van de diverse gezellige strandtenten. De Grevelingendam ongeveer 20 minuten met de fiets vanaf de camping is ook heel goed te doen, daar vindt u een surf en zwemplas en een gedeelte met een boothelling.

Andere toeristische trekpleisters in de omgeving zijn bijvoorbeeld Neeltje Jans en het Watersnoodmuseum. Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar de website van het VVV Goeree-Overflakkee. Hier krijgt u meer informatie over wat er te doen is op ons mooie eiland. Bij de receptie kunt u folders met uitgebreide info vinden. Wanneer u zich meldt bij de receptie, kunnen wij u hier verder mee helpen.

Watersport

Onze Camping is bij uitstek gunstig gelegen voor de actieve watersporter. De jachthaven van Battenoord ligt slechts op 10 minuten lopen van de camping. Bij de jachthaven is een trailerhelling en aanlegsteiger voor vaartuigen met diepgang tot 60 centimeter aanwezig. Jachthaven Marina Herkingen is op 3 kilometer afstand van onze camping en is geschikt voor vaartuigen van 7 meter tot 15 meter en een diepgang van 2,1 meter.

Het Grevelingenmeer is uitstekend geschikt voor zeilers, kiters en motorboten. Er liggen kleine, onbewoonde eilandjes en het meer is groot genoeg om eens onbekommerd te dolen, zonder dat u echt kunt verdwalen.

De Brouwersdam en het Noordzeestrand bruist. Wat oorspronkelijk ontworpen is om de eilanden Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee met elkaar te verbinden is uitgegroeid tot een hotspot waar het bruist van sportiviteit, plezier en gezelligheid. Een bezoek waard!

Bent u nieuwsgierig geworden? Bezoek dan geheel vrijblijvend onze camping. Wij zijn geopend vanaf april tot en met oktober. Voor meer informatie, kunt u altijd terecht bij de receptie.

Wat is er te zien in de omgeving?

Tegenover en naast de camping bevindt zich een mooi aangelegd bos met een kreek, een unieke visstek. Op loopafstand is er een kleine haven aanwezig voor pleziervaartuigen. Onze gasten genieten met name van de rust en de centrale situering. Dichtbij zijn de dynamische steden Middelharnis, Hellevoetsluis, Brielle, Middelburg, Goes, Breda en Antwerpen.

Verdere leuke uitstapjes in de omgeving, zijn onder andere:

Faunapark Flakkee

Dit is het grootste dierenpark van Flakkee en bevindt zich op loopafstand. Hier vindt u ook een midgetgolfbaan en een speeltuin.
De Brouwersdam

Deze dam is ongeveer 25 kilometer verderop en staat bekend als het wereldberoemde watersportgebied voor surfers en duikers. Daarnaast vindt u hier gezellige stranden en paviljoens.