Mededelingen

Heerlijk weer op Camping 't Anker

De leukste camping van Goeree-Overflakkee!

Coronavirus COVID-19

9-5-2020 Beste camping gasten, De voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heeft besloten om met ingang van zaterdag 9 mei mensen met vaste plekken op campings, recreatieparken en jachthavens in Rotterdam-Rijnmond weer volledig gebruik te laten maken van hun stacaravan, boot met vaste ligplaats, recreatiewoning, die voor een heel seizoen aan hen is verhuurd of bij hen in eigendom is. Dit met de voorwaarde dat deze vaste plekken voorzien zijn van eigen sanitair. Sinds eind maart waren in de gehele regio campings, recreatieparken en jachthavens gesloten, om besmetting te voorkomen en zo de zorgcapaciteit in de regio zoveel mogelijk te kunnen ontlasten. Vanaf 29 april was het alweer mogelijk overdag op vaste plekken te verblijven. Omdat de druk op deze zorg in de regio afneemt en de reguliere zorg weer opstart, zet ook RotterdamRijnmond hierin een volgende stap. Wij zijn blij dat door het gezamenlijk overleg tussen de regioburgemeesters van de recreatiegemeenten en een vertegenwoordiging van de recreatiesector deze versoepeling mogelijk kon worden gemaakt. Samen hebben we ons hard gemaakt voor het economisch belang van de sector en voor u als recreatieondernemers. De maatregelen worden stapsgewijs versoepeld. Het grote belang blijft om de druk op de zorg niet op te laten lopen. Hoe meer de maatregelen versoepeld worden, hoe groter het beroep dat gedaan wordt op onze eigen verantwoordelijkheid. Op dit moment wordt de noodverordening aangepast die de versie van 29 april vervangt. Daarin zal ook nader omschreven worden wat er precies verstaan wordt onder het gebruikmaken van een eigen sanitaire voorziening. De burgemeesters van de regio bedanken de mensen voor hun begrip en medewerking in deze moeilijke tijden en zijn blij dat er enige versoepeling mogelijk is. Wel blijft het dringende beroep aan uw bezoekers en aan u als beheerder om zich te houden aan de RIVM-maatregelen en de veilige afstand van 1,5 meter in acht te nemen. Daarom blijft ook het gedeelde sanitair op de parken gesloten en kan er vooralsnog geen losse verhuur van recreatief verblijf plaatsvinden. Mocht het u onverhoopt niet lukken op een juiste en verantwoorde wijze uitvoering hieraan te geven doordat u of uw bezoekers zich niet houden aan de RIVM richtlijnen óf aan de geldende noodverordening, dan ben ik genoodzaakt uw park weer volledig te sluiten. Hoogachtend, Burgemeester van Goeree-Overflakkee, mr. A. Grootenboer-Dubbelman

Familie Tanis

Coronavirus COVID-19

Beste camping gasten, De voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heeft heden besloten om met betrekking tot artikel 2.5b van de Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond van 29 april 2020 (verbod recreatief nachtverblijf) een wijziging op te nemen. Ten opzichte van de vorige noodverordening is gewijzigd dat dagverblijf (verblijf tussen 7.00 uur en 22.00 uur) op recreatieparken, campings, op het strand en in de jachthavens e.d. weer wordt toegestaan. Voorheen gold dat zowel dag- als nachtverblijf niet was toegestaan. Het aanbieden van recreatief nachtverblijf tussen 22.00 uur en 7.00 uur op recreatieparken, op het strand, in jachthavens en alle vormen van kampeerterreinen, waaronder dus bijvoorbeeld ook minicampings en kamperen bij de boer blijft vooralsnog verboden. Dit geldt uiteraard met inachtneming van de overige bepalingen van de Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond van 29 april 2020 en de bekende RIVM richtlijnen. Ook geldt nog steeds de landelijke oproep om zoveel mogelijk thuis te blijven. Het besluit met betrekking tot het gesloten houden van sanitaire voorzieningen (gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen) bij recreatieparken en andere recreatieve locaties blijft onverkort van kracht. Het gaat dan om de locaties van vakantieparken, campings, kampeerterreinen en kleinschalige kampeerveldjes (bijvoorbeeld het zogenoemde ‘kamperen bij de boer’) en bij parken, natuurgebieden, jachthavens en stranden. De nieuwe noodverordening is vandaag ingegaan (zie www.rijnmondveilig.nl). Ik verzoek u dit besluit kenbaar te maken aan uw gasten. Ik ben ervan overtuigd dat u het belang inziet van het slagen van dit beluit, mede gelet op een eventueel vervolg later. Ik reken derhalve op uw medewerking, ook met betrekking tot het houden van toezicht op het houden van de 1,5 meter afstand door uw bezoekers. Mocht het u onverhoopt niet lukken op een juiste en verantwoorde wijze uitvoering hieraan te geven doordat eigenaren van huisjes en/of boten zich niet houden aan de RIVM richtlijn óf aan deze noodverordening, dan ben ik genoodzaakt uw park weer volledig te sluiten. Ons kenmerk : Z -20-121218/146085 Behandelaar : Joël Eichler Uw kenmerk : Uw brief : Onderwerp : Verbod recreatief nachtverblijf Bijlage(n) : Datum : 29 april 2020 Ons kenmerk: Z -20-121218/146085 Pagina 2 van 2 Op het moment dat u vragen heeft naar aanleiding van dit bericht, kunt u contact opnemen met onze medewerkers van het bedrijvencontactpunt, via bedrijvencontactpunt@goereeoverflakkee.nl. Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Hoogachtend, Burgemeester van Goeree-Overflakkee, Mr. A. Grootenboer-Dubbelman

Familie Tanis

Coronavirus COVID-19

27-3-2020 Alle campings in Rotterdam en aangrenzende gemeenten, Voorne-Putten en op Goeree-Overflakkee worden per direct gesloten. Dat heeft burgemeester Aboutaleb besloten, hij is voorzitter van de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Aboutaleb: "Mijn oproep is: blijft thuis. Alleen samen kunnen we de verdere verspreiding van het virus voorkomen. Het is onverantwoord om naar deze plekken te komen voor recreatie. Neem de maatregelen serieus." Om de verspreiding van het virus tegen te gaan, gaan alle sanitaire voorzieningen in recreatiegebieden dicht. In die gebouwen kan vaak onmogelijk anderhalve meter afstand gehouden worden. Ook is de verhuur van campingplaatsen en andere vormen van nachtverblijf niet toegestaan. Een uitzondering hierop geldt voor permanente bewoning, vaste staplekken en gebruik door seizoenarbeiders. Vorige week riepen burgemeesters op Voorne-Putten en Flakkee mensen op om niet naar de vakantieparken en campings te komen. Toen was er nog geen sprake van een verplichte sluiting

 https://www.rijnmond.nl/nieuws/193715/Campings-in-Rotterdam-Voorne-Putten-en-Goeree-Overflakkee-per-direct-dicht

Familie Tanis

Coronavirus COVID-19

27-03-2020 Beste campinggasten vanwege de nieuwe corona maatregelen hebben : ministerie van veiligheid, RIVM, en burgemeesters besloten dat groepsaccomodaties, recreatieve lokaties dus ook onze camping vermeden moeten worden!!!! Dus wij willen onze gasten dringend verzoeken kom niet naar onze camping als het niet dringend noodzakelijk is en wacht tot de situatie verbeterd is. Onze dank voor uw begrip en medewerking. Houdt de site van Recron in de gaten voor eventuele updates en veelgestelde vragen!

 https://www.hiswarecron.nl/actueel/corona-helpdesk

Familie Tanis

E-mail adressen

Graag willen wij uw e-mail adres weten, zodat wij u kunnen mailen voor de laatste updates, nieuwsbrieven enz. Dit kunt u doorgeven door een whatsapp naar mij, Klaes, op 06 57 37 39 87 of 00 31 6 57 37 39 87 Of eventueel per e-mail naar info@vakantieopflakkee.nl Graag naam en plaatsnummer hierbij vermelden! Let op, de duitse e-mail adressen kunnen in onze SPAM box belanden, onze excuses hiervoor. Wilt u uw e-mail adres graag per SMS of Whatsapp aan ons doorgeven? Bij voorbaat dank!

Familie Tanis

Gebruik parkeerplaats

Beste camping gasten. Hierbij een vriendelijk verzoek om uw auto te parkeren op uw eigen parkeerplaats. Een 2e auto uitsluitend parkeren op een plaats zonder nummer, of buiten de camping. Dit geldt ook voor bezoekers. - - - Liebe Campinggäste. Hiermit eine freundliche Aufforderung, Ihr Auto auf Ihrem eigenen Parkplatz zu parken. Parken Sie ein zweites Auto nur an einem Platz ohne Nummer oder außerhalb des Campingplatzes. Dies gilt auch für Besucher.

Familie Tanis

Wij scheiden onze campingafval.

Het campingafval word gescheiden. Houdt uw plastic en overig vuil graag gescheiden.

Familie Tanis

Openingstijden Camping 't Anker

De camping is geopend van 1 april tot en met 1 oktober. Bij de receptie wordt door middel van het bordje ‘open/dicht’ aangegeven of deze ‘’bemand’’ is. Op de dinsdagen is de receptie gesloten tussen 11.30 uur en 18.30 uur. Zondags gaat de receptie open vanaf 10.00 uur. In de voor- en naseizoen gelden er aangepaste openingstijden.

Familie Tanis

Gebruik van riool

Wilt u het riool alleen gebruiken waarvoor het bestemd is! Dus geen afval zoals tampons, maandverband, condooms, wegwerpdoekjes, babydoekjes, vochtig toiletpapier e.d. wegspoelen. Ook etensresten en vetten horen niet in het riool thuis. Bij verstopping door uw toedoen rekenen wij minimaal een bedrag van 150 euro voor de herstelwerkzaamheden.

Familie Tanis